Пролет в Хърватия: 3 нощувки, закуски и вечери, транспорт, посещение на Плитвичките езера

ПРОГРАМА:

Ден 1: Отпътуване от Петрич в 18.00ч Балкантурист, от Кюстендил в 20.30ч от бензиностанция ШЕЛ, в 22.00ч от София бензиностанция Лукойл, МЕТРО  2. Нощен преход.

Ден 2: Преди обяд пистигане в Загреб –  престой в на централната част на града, възможност за обяд и разглеждане на: площад Бан Йелачич, Старият град, Катедралата, Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата “Св. Марк”, Парламента, църквата “Св. Катерина”и кулата Лотршчак.  Следобяд отпътуване за остров Крк –  най-големия остров на Адриатическо море по прочутия Кръчки мост свързващ острова с континенталната част на Хърватия. Дължината на мостта е  1430 метра. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка

Ден 3: Ранна закуска. Посещение на национален парк Плитвички езера който е в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери, прохладни горски масиви и тучна растителност. Стъпвайки върху някое от дървените мостчета, човек съзира феерия от синьо и зелено, и се чувства като в приказка за горски елфи и самодиви. Пешеходна разходка из парка с почивка за обяд (не е включен в цената). Възможност за безплатна разходка с корабче по едно от езерата.  Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Ранна закуска. Целодневна екскурзия до град Крк, Риека и Опатия  Пешеходна обиколка на град Крк. Разходка из пазара, където може да видите старинни предмети открити в околността от 4 век пр.Хр. Разглеждане на Катедралата и църквата Св. Квирин отвън. Отпътуване за имперския СПА курорт Опатия наричан още перлата на Адриатика. Пешеходна разходка по стъпките на Франц Йозеф из града и ботаническата градина на Вила Ангиолина, където е поставено началото на организирания туризъм в Опатия. Крайбрежна пешеходна алея преминава покрай най-значимите забележителности на курорта едно от които е статуята на девойката с чайката, превърнала се в символ на Опатия, след като е поставена върху скала с гледка към града през 1956 г. Свободно време с възможност за обяд. Отпътуване за Риека – днес най-голямото хърватско пристанище и един от най-динамичните хърватски градове, Посещение на Тръсат (т. нар Горен Град), разглеждане отвън на църквата посветена на Дева Мария с чудотворна икона закриляща града и замъка. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Ранна закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София, Кюстендил и Петрич късно вечерта.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

За лица над 18 години – лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За лица под 14 години – валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

Възможна е промяна в броя, цената и  видовете допълнителни екскурзии , за което ще бъдете уведомени своевременно, както е и възможна промяна в програмата с цел оптимизирането й.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;

Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти.

При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ , удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/

Програмата се осъществява при минимум 40 записани туристи.

Задължително изискване към туристите, които се движат с водач по време на обиколката на „Плитвички езера“ е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът.

При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути, при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, или други неподходящи метеорологични условия водачът има право еднолично да промени програмата от съображения за сигурността на участниците.

Обиколката на Плитвички езера е достъпна за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или др. заболявания.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

„ХОЛИДЕЙ КЛУБ БГ“ ЕООД е сключил застрахователен договор по чл. 42 от ЗТ с полица № 7500160000441/ СКЛЮЧЕНА НА 23.11.2016г. валидна до 24.00ч. на 22.11.2017г. на Застрахователна компания ЗАД „ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ“, адрес за контакти със застрахователя: гр. София 1000, бул: Цариградско шосе“ 47А, бл: В, ет.3.

*****

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Оферти с Намаление