През 2018-та в Трансилвания, Румъния: 3 нощувки със закуски, транспорт и богата програма

Програма:

І Ден – Отпътуване в 06.00 часа от храм-паметник „Св. Александър Невски”. Пътуване по маршрут София – Плевен – Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ. Панорамна обиколка на града, по желание, разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата, както и Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина административна сграда в света. Свободно време. Отпътуване в посока величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Възможност за организиране на вечеря с музика на живо в местен ресторант. Нощувка.

II Ден – Закуска. Посещение на един от символите на Румъния – двореца “Пелеш” – строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на първия румънски крал – Карол І. Туристическа обиколка на най-интересните помещения на замъка, с продължителност около 45 минути. Свободно време. Отпътуване за Трансилваня. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, централният площад и др. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

ІIІ Ден – Закуска. Oтпътуване в посока Сигишоара. Градът е разположен на много живописно място в Карпатите, запазило средновековната си архитектура. Старата част на града е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на крепостните стени на града; Часовниковата кула; Църквата на хълма и Къщата на Граф Дракула. Свободно време за обяд. Отпътуване за Сибиу – една от седемте немски крепости в Трансилвания. Разглеждане на стария град, включващо посещение на внушителните отбранителни кули на града, Големия и Малкия площад, Старото кметство, Римокатолическата църква, Дворецът Брукентал – най-старият музей в Румъния. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

IV Ден – Закуска. Отпътуване за Хунедоара. Посещение на замъка на Януш Хунияди. Представлява смесица между готика и ренесанс. Легенда гласи, че там Влад Цепеш е бил затворник след 1462 г. Свободно време. Отпътуване за България. Преминаване през Дунав мост II. Пристигане в София късно вечерта.

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата.

****
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

***

“Запрянов травел” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „Евроинс” АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб” 43 и застрахователна полица № 03700100001364/15.02.2017 г. с валидност на действие до 22.02.2019 г. и лимит на отговорност 500 000 лв.

* * *

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Оферти с Намаление