Великден на о. Корфу: 3 нощувки на база All Incl, празничен обяд, транспорт и програма

ПРОГРАМА:

1-ви ден: 05.04.2018г.

Отпътуване от Пловдив –паркинга на хотел Тримонциум в 20.00ч, от София –автогара”Сердика” 22.00ч по маршрут Солун – Игуменица.

2-ри ден: 06.04.2018г.

Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу /1 ч /. 
Панорамна обиколката на град Керкира-град на две крепости – Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Обиколката  започва от най – големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост пазила острова от нешествия, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон – закрилник на острова , където в златен саркофаг се пазят мощите му. Свободно време за разходка из най -стария квартал Кампиело. Следва автобусна екскурзия до Двореца Ахилион./ Не включва входна такса – 5 евро /.  Посещение на двореца на австрийската императрица Елизабет Баварска. Разположен в селището Гастури, на около 10 км от Кeркира, дворецът е известен като “ тихото гнездо“ на най-известната принцеса в света. Посещение на градините и вътрешността на двореца: покоите на Сиси, покоите на Кайзера, капелата и т.н.  

Отпътуване към хотела и настаняване. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

3-ти ден: 07.04.2018г.

Закуска. Отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници.Сутринта започва с тържественото шествие и изнасянето на мощите на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и целият остров засиява от звуците.Стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото.По всяка уличка и площад танцуват и свирят Духови оркестри, от различните формации на Острова.Свободно време.

Връщане в хотела. Обяд.Свободно време. Вечеря.

Около 21.30 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните великденски шествия и празничната литургия на площад Еспланада. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ, от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка. 

4-ти ден: 08.04.2018г.

Закуска. С пожелание във Великденската сутрин -Христос Воскресе или както Гърците се поздравяват „ Xristos Aneste „ ви предлагаме екскурзия до Палеокастрица(срещу допълнително заплащане)- един от най – известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие/не е вкл.в пакетната цена/.Турът включва осещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица ,която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби.

Връщане в хотела – около 14:30ч. Тържествен Великденски обяд с традиционно печено агне, музика и гръцка фолклорна програма(включен в цената).

Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: 09.04.2018г.

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в съответния град по маршрута.

****

Необходими документи:

– лична карта или международен паспорт валиден шест месеца преди датата на отпътуване;

– за деца под 18 години, пътуващи с единия родител – нотариално заверена декларация от другия родител плюс копие от акта за раждане.

Срок за уведомление при недостигнат брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туриста.

Цените са ориентировъчни. Туристическата агенция не носи отговорност за промяната им в деня, предвиден за посещение.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо те да бъдат заявени и заплатени при доплащане на основния пакет, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

ТА „Дрийм Тур“ ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ сключена с „ДЗИ-ОБЩО ЗАСТРАХОВАНЕ“ ЕАД със седалище гр.София ул. „Г. Бенковски“ 3, застрахователна полица N 212117156000001/01.03.2017 г.,  с валидност на действие от 01.04.2017г. до 31.03.2018г., с лимит на отговорност 25 000 лв.

****

ВАЖНО! 

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс. бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Оферти с Намаление